top of page

Ponents Convidats/des

Dra. Rahat Zaidi, University of Calgary

Dra. Rahat Zaidi Ã©s professora associada de Pedagogia de les Llengües Segones de la Facultat d'Educació de la Universitat de Calgary. Té dos Màsters, i és doctora en Didàctica de les Llengües i les Cultures de la Université de la Sorbonne, París, França. Ha impartit classes en diferents entorns internacionals que inclouen l'Institut Nacional de Llengües i Civilitzacions Orientals, París, França i, més recentment, a la Universitat d'Hamburg, Hamburg, Alemanya.

​

Els seus interessos de recerca inclouen: (a) crear una major consciència sobre els beneficis del bilingüisme i el multilingüisme, (b) ampliar el marc de la pedagogia de segona llengua per incloure l'aplicació per a escoles públiques, (c) crear un currículum de conscienciació lingüística per a escoles i introduir programes d'intervencions per promoure la lectura en el context de les escoles de llengües tradicionals, bilingües i llengües minoritàries a Canadà.

Dra. Sílvia Melo-Pfeifer, Universitat de Hamburg

La Dra. Sílvia Melo Pfeifer ensenya a la Universitat d'Hamburg (Alemanya). Els seus interessos de recerca inclouen multilingüisme, multiculturalisme, intercomprensió, llengües d'herència, política lingüística, i formació docent. Ha publicat àmpliament en aquestes àrees i ha estat la investigadora principal de molts projectes d'investigació nacionals i internacionals relacionats amb les seves àrees d'interès d'investigació i docència.

Dr. Johannes Wagner, Universitat de Dinamarca Sud

Johannes Wagner és professor de Comunicació al Departament de Disseny i Comunicació de la University of Southern Denmark. El seu treball en Lingüística Aplicada apunta cap a una comprensió microsociològica de les pràctiques d’aprenentatge i ensenyament de segones llengües. Durant molts anys ha recopilat dades procedents de converses ordinàries en segones llengües fora de l’escola, per entendre les pràctiques d’aprenentatge d’aquestes llengües en els àmbits de vida de persones nouvigudes en una societat. La seva darrera edició (2018) és el volum Longitudinal studies on the organization of social interaction (Palgrave Macmillan, amb Simona Pekarek-Doehler i Esther González-Martínez).

 

Recentment ha investigat sobre la praxi social humana com a nexe entre interacció verbal, pràctiques incorporades, sentits humans i objectes tangibles de l’entorn (social-objects.org). La seva darrera publicació en aquest àmbit és un volum coeditat amb Dennis Day (2019): Objects, Bodies and Professional Practices.

 

Una altre camp del seu treball és el desenvolupament d’eines i corpus d’anàlisi de la conversa (en col·laboració amb talkbank.org) i la conservació d’arxius etnometodològics (emca-legacy.info).

Dr. Olcay Sert, Mälardalen University

Olcay Sert és professor a l'Universitat de Mälardalen (Suècia) és l'editor de Classroom Discourse (Routledge, Taylor & Francis) i és l'autor del llibre Social Interaction i L2 Classroom Discourse (Edinburgh University Press), que va ser seleccionat per al Premi al Millor Llibre BAAL al 2016 i va ser finalista del primer premi del millor llibre AAAL al 2017. La seva investigació enfoca al discurs a l'aula, la segona llengua i la formació del professorat.

Dr. Ufuk Balaman, Hacettepe University

El Dr. Ufuk Balaman és vicedirector del Centre de Recerca HUMAN (Hacettepe University Micro-Analysis Network) i professor del Departament de Didàctica de la Llengua Anglesa, Universitat Hacettepe, Ankara, Turquia. El seu principal objectiu com a investigador és contribuir als àmbits de l'anàlisi de conversa, CALL i TBLT. La seva recerca es basa en l'anàlisi de conversa per a l'aprenentatge L2, especialment en entorns orientats a tasques en línia i aprenentatge de llengües assistits per ordinador. Va rebre el premi de Millor Recerca Doctoral a la 17a Conferència Internacional CALL de Tarragona. Ha publicat àmpliament en la seva recerca, inclòs a les revistes Journal of Pragmatics (Microanalysis of Online Special Issue Data), ReCALL i Language Learning and Technology (Qualitative CALL Special Issue).

Dra. Yumi Matsumoto, Universitat de Pennsilvània

La Dra. Yumi Matsumoto és professora al departament de lingüística educativa en l'Escola de Postgrau i Doctorat en Educació de la Universitat de Pennsilvània (EE. UU.). Algunes de les seves àrees d'especialització són: l'anglès com a llengua franca, la comunicació intercultural i pragmàtica, l'aprenentatge i el desenvolupament de gestos i les segones llengües; I'investigació sobre l'humor i la cortesia en la interacció; L'anàlisi multimodal; L'ús del material en aula L2.

Dra. Maggie Hawkins, University of Wisconsin Madison

Dra. Margaret R. Hawkins és professora en el Departament de Currículum i Instrucció i en el programa doctoral d'Adquisició de Segones Llengües a la Universitat de Wisconsin-Madison. El seu treball, que s'emmarca en la formació compromesa amb temes d'equitat i justícia social, es centra en les llengües, les literacitats i l'aprenentatge a l'aula, la llar i els entorns comunitaris en contextos domèstics i globals. Les seves publicacions aborden ecologies d'aula; famílies i escoles; formació de professorat de llengües; relacions digitals globals entre joves; i les respostes de les noves comunitats d'acollida a les poblacions mòbils. Ha treballat amb escoles, comunitats, organitzacions comunitàries i institucions d'educació superior a nivell local, nacional i global.

Dr. Jaume Batlle Rodríguez, Universidad de Barcelona

​El Dr Jaume Batlle Rodríguez dóna classes al Departament de Didàctica de la Llengua i Literatura a la Universitat de Barcelona. Les seves línies d'interès en la investigació inclouen el tema de l'espanyol com a llengua estrangera, des de la perspectiva tant del professor com de l'alumne. En particular li interessa la interacció a l'aula des d'una perspectiva d'Anàlisi de Conversa. També investiga el paper de la tecnologia i altres recursos, com els llibres de text, en la didàctica de llengües.

María Isabel Lara Millapán, Pontifícia Universitat Catòlica

Maria Isabel Lara Millapan, pertany al poble maputxe a Xile, és poeta nativapoetessa en llengua del mapudungun.

 

Doctora en Didàctica de la Llengua i Literatura per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment és acadèmica professora al Campus Villarrica de la Pontifícia Universitat Catòlica de Xile i investigadora associada del al Centre d'Estudis Interculturals i Indígenes (CIIR).


Imparteix les assignatures de Didàctica de la lectoescriptura, literatura infantil i cultura i llengua maputxe a estudiants de pedagogia (futurs mestres de primària i d’educació parvulariainfantil). La seva àrea de recerca se centra en els processos de revitalització lingüística del mapudungun. Treballa amb múultiples comunitats maputxe per donar suport al treball d'ensenyament de la llengua.

 

És autora de molts treballs per a la revitalització de la llengua, com el programa informàtic "Mapudungun mew" o, el llibre "Kimün: Aprenent mapudungun a través de poesia i relats", i altres llibres de poesia. També és coautora del llibre "Zomo Newen" sobre relats de vida de dones maputxe, en els quals es narrant la seva lluita pels drets indígenes. Actualment recopila i elabora contes maputxe per a nens i està preparant un audiollibre.

Dr. David Block, ICREA/Universitat de Lleida

El Dr. David Block és professor d'Investigació ICREA en Sociolingüística al Departament d'Anglès i Lingüística, Universitat de Lleida. És membre del Cercle de Lingüística Aplicada i membre de l'Acadèmia de Ciències Socials (Regne Unit); professor visitant al University College de Londres, Institut d'Educació; i editor de la sèrie de llibres d'Economia Política Routledge i Lingüística Aplicada. Antes de unir-se a ICREA el setembre de 2012, va treballar a l'Institut d'Educació, University College London (UCL) com a professor d'educació lingüística. Antes de treballar a la UCL, va treballar a Barcelona durant 18 anys com a professor d'anglès a centres com ESADE i com a professor d'Lingüística Aplicada a la Universitat de Barcelona ia la Universitat Autònoma de Barcelona. És doctor des de 1995 en Lingüística Aplicada per la Universitat de Lancaster (Regne Unit).
 

â—„

1 / 1

â–º

Please reload

bottom of page