Escola doctoral GREIP

27-29 de gener de 2020

17h-20h30

 

Ponents:

Dr. Ufuk Balaman, centre de recerca HUMAN, Hacettepe Üniversitesi, Turquia

Dr. Olcay Sert, Mäladalen University, Suècia

Dr. Johannes Wagner, Southern University Of Denmark

Més informació sobre el programa i la inscripció

Conferències i tallers anteriors

  

Diversitat lingüística i formació docent: reflexions sobre la inclusió lingüística

18 Nov 2019

Seminari de mitja jornada
Conferenciants convidades:

Emilee Moore (Universitat Autònoma de Barcelona)

Silvia Melo-Pfeifer (Universidad de Hamburgo)

Júlia Llompart (Universitat Autònoma de Barcelona)

Imma Llort (Casa Àsia)

Fareeha Nasr (Casa Àsia)

Henar Rodríguez (Universidad de Valladolid)

 

16h-19h30
Més informació i programa

Seminari internacional: Migració, llengua i pràctiques. Desafiaments del segle xxi

Xarxa AILA; organitzat en col·laboració amb el grup de recerca CIEN (Seminari de 2 dies)

16 Jun 2019

Lʼobjectiu principal dʼaquest seminari és analitzar la nova perspectiva sobre migració que emergeix del segle xxi. Les primeres dècades dʼaquest segle han estat testimoni dʼun gir cap a polítiques de dretes en diferents parts del món, acompanyades dʼun ressorgiment de la retòrica populista que promociona una agenda antiimmigració. En aquest context, lʼEstat-Nació sofreix una doble tensió en sentits oposats: dʼuna banda, és erosionat per forces globalitzadores —per exemple, la lliure circulació entre fronteres de capitals, informació i en alguns casos també de treballadors, i lʼexercici del poder per part dʼentitats multinacionals i supranacionals— i, dʼaltra banda, resulta enfortit amb fronteres que es fortifiquen i restableixen, mentre es reforça la idea de (no) ser un ciutadà ‘nacional’. Lʼausteritat econòmica i la reculada de lʼestat del benestar en diferents parts del món han vist créixer la demanda cap a organitzacions benèfiques, les quals, en canvi, afronten creixents obstacles i veuen minvar la seva capacitat per atendre els qui ho necessiten. Al mateix temps, la revolució tecnològica i lʼímpetu dels fenòmens globalitzadors han creat condicions per a la intensificació de pràctiques translingües  i connexions transnacionals que desafien les formes tradicionals dʼanalitzar les pràctiques lingüístiques i semiòtiques.

 

 

En resposta a aquest context del segle xxi, el seminari se centrarà en la migració, la llengua i les pràctiques, incloent-hi les pràctiques activistes i artístiques. Convidem a la reflexió en els següents temes:

 

  • Retòrica populista i antiimmigració

  • Fronteres, accés i nacionalitat

  • Nacionalisme metodològic 

  • Pràctiques d'inclusió i exclusió social

  • Pràctiques de protesta i resistència

  • Pràctiques translingües

  • Col·laboració intersectorial (per exemple, amb activistes, artistes, etc.)

 

Presentació de propostes per invitació

 

 

 

17-18 Juny 2019

Universitat Autònoma de Barcelona

 

 

Comitè organitzador

Mike Baynham

Anna de Fina

Emilee Moore

Melissa Moyer

Gema Rubio

L'ús de materials i els moments materials dels estudiants en interaccions multilingües a l'aula: un enfocament multimodal

10 Jun 2019

17-18h

En aquesta xerrada, presentaré i discutiré el meu treball més recent sobre l'ús de materials i "moments materials" (e.g., Matsumoto, 2019) en les interaccions multilingües a l'aula. Incorporant l'anàlisi seqüencial i multimodal amb l'etnografia, analitzaré moments d'interacció en els quals els estudiants, en aules d'escriptura multilingüe, empren hàbilment materials d'aprenentatge / ensenyament (fitxes preparades pel professorat) i altres objectes (smartphones) per als seus propis fins. L'anàlisi d'aquests moments demostra que, en manipular objectes materials disponibles en l'ecologia de l'aula, els estudiants multilingües poden mantenir torns extensos, guanyar autoritat epistèmica i crear espais o 'plecs' (Deleuze, 1993) en els quals poden controlar temporalment les interaccions en l'aula. Així mateix, argumentaré que els materials no són complementaris a les interaccions a l'aula, sinó que formen part d'un complex sistema dinàmic (e.g., Larsen-Freeman, 2017) que involucra la agentivitat dels aprenents. Basant-me en l'anàlisi, plantejaré la necessitat que els mestres de segones llengües comprenguin millor l'ús que fan els estudiants dels materials en les interaccions a l'aula, i de considerar acuradament com els mestres poden manejar els moments materials per facilitar les interaccions en l'aula.

1 / 5

Please reload

Pàgina web GREIP
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now