top of page

Reflexions sobre la formació del professorat i l’educació lingüísticament inclusiva

 

Tipus de dades: Enregistrament de vídeo, transcripció, documents

 

Context: Durant la sessió, presentarem dades recollides durant la fase pre-pilot del projecte europeu LISTiac (Linguistically Sensitive Teaching in all classrooms, 606695-EPP-1-2018-2-FI-EPPKA3-PI-POLICY), que té com a principal objectiu convertir els docents en professionals lingüísticament sensibles. En la fase inicial, l’alumnat d’una classe del Grau d’Educació Primària va dur a terme l’activitat d’anàlisi DAFO (Debilitats, Amenaces, Fortaleses, Oportunitats), tant de forma individual com grupal.

 

Enfocament: En aquesta sessió, a partir de les dades escrites i audiovisuals recollides durant la discussió grupal de l’alumnat, ens plantejarem certes contradiccions i desafiaments relacionats amb la formació del professorat en plurilingüisme i sensibilitat lingüísitca. Algunes de les preguntes que guiaran la sessió són: Quines són les fortaleses i/o les debilitats dels futurs docents en relació a l’educació lingüísticament inclusiva? Quina és la relació entre la teoria que s’ofereix al Grau amb la pràctica i quines implicacions té per a la formació del professorat? Com podem crear una eina de reflexió vàlida per a la formació dels docents en sensibilitat lingüística?

 

Biodatas:

Emilee Moore és Professora Serra Húnter del Departament de Didàctica de la Llengua, la Literatura i de les Ciències Socials de la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva trajectòria investigadora s’emmarca en l’estudi de les pràctiques lingüístiques en diferents contextos educatius multilingües i multiculturals des d’una perspectiva que integra l’etnografia lingüística, la sociolingüística interaccional, l’etnometodologia i les teories socioculturals de l’aprenentatge.

 

Júlia Llompart és investigadora postdoctoral del Departament de Didàctica de la Llengua, la Literatura i de les Ciències Socials de la Universitat Autònoma de Barcelona, on treball en el projecte LISTiac (Linguistically Sensitive Teaching in all classrooms, Erasmus+, 606695-EPP-1-2018-2-FI-EPPKA3-PI-POLICY). La seva recerca es centra en l’estudi de l’educació plurilingüe i les pràctiques plurilingües, l’etnografia a l’escola i les dinàmiques de transmissió lingüística intergeneracional.

​

​

bottom of page