top of page

Estudi basat en el disseny de l’aprenentatge autònom a l’aula de telecol·laboració: dos casos pràctics de professorat de preinscripció

 

Context de la compilació de dades:  Aquesta sessió de dades se centrarà en l’aprenentatge autònom amb la tecnologia de dos professors de formació inicial que estudien a la Universitat Autònoma de Barcelona. Les dades van ser obtingudes en una intervenció de 8 mesos de durada, dissenyada per donar suport a dos estudiants en el seu aprenentatge autònom amb la tecnologia requerida per als cursos d’educació de màsters universitaris de l’últim any. El més important és un curs basat en una combinació de classe invertida i telecol·laboració (Sadler & Dooly, 2016; Dooly & Sadler, tbp). La intervenció es va dur a terme des de l’octubre de 2017 fins al juny de 2018, en tres fases principals: implementació inicial, avaluació de la implementació / redisseny de la intervenció i reimplementació.

 

Enfocament:  L’objectiu de l’estudi és explorar l’autodirecció, l’autoregulació, la metacognició i l’agència d’aprenentatge dels dos estudiants, ja que aquestes quatre àrees es conceptualitzen com els pilars principals de les habilitats d’aprenentatge autònom. Més específicament, alguns dels objectius inclouen:

  • Identificar els resultats de la intervenció amb referència a la percepció dels estudiants de l’aprenentatge autònom amb la tecnologia, els beneficis pedagògics potencials i la co-construcció d’espais d’aprenentatge autònom.

  • Identificar possibles indicadors de guanys en l’autoregulació, autodirecció, agència i metacognició dels estudiants.

  • Identificar les característiques en el disseny original de la intervenció que es perceben com a efectives per suportar l’aprenentatge autònom amb la tecnologia.

​

Tipus de dades:  Les dades recollides durant aquesta intervenció, entre d’altres, inclouen gravacions de vídeo de reunions en línia i registres de les activitats d’autoaprenentatge dels alumnes, en forma de gravacions i captures de pantalla de Trello i Padlet.

 

Biodata:  Jelena Marjanovic és una estudiant de doctorat de tercer curs de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura, i de les Ciències Socials, que estudia amb la tutela de la doctora Melinda Dooly. El seu treball se centra en l’aprenentatge autònom millorat de tecnologia del professorat de preservei que participa en intercanvis en línia en una aula invertida. Ella havia treballat com a professora d’anglès durant 9 anys abans de la transició cap al desenvolupament d’e-learning i el disseny instruccional, que és el seu enfocament professional actual.

 

Referències:

  • Dooly, M., & Sadler, R. (SST 2019). "Si no millora, quina és la qüestió?" Interrogant l’impacte d’un intercanvi en línia "flipped" en l’educació dels professors. ReCALL.

  • Sadler, R., & Dooly, M. (2016). Dotze anys de telecol·laboració: el que hem après. ELT Journal, 70 (4), 401-413.

​

​

bottom of page